GPU hangs using UVD hardware acceleration with Radeon HD200 HD3000 HD4000

3:19:00 , 0 Comments



1-BUG: 

Several users report that video starts well for a second, then the image freeze but mouse cursor is still alive and  then they can't do anything. After a while the screen becomes black. 




2-Patch:

A temporary patch fix the problem, now video is smooth and never hangs or freeze.

Thanks to Christian Koenig



From 98ed0f50e3318052df9bad23b5ceb2b1d3170e3d Mon Sep 17 00:00:00 2001
From: =?UTF-8?q?Christian=20K=C3=B6nig?= <christian.koenig@amd.com>
Date: Thu, 30 Apr 2015 14:55:05 +0200
Subject: [PATCH] drm/radeon: WIP disable UVD semaphores for testing
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit

Signed-off-by: Christian König <christian.koenig@amd.com>
---
 drivers/gpu/drm/radeon/uvd_v1_0.c | 3 +++
 1 file changed, 3 insertions(+)

diff --git a/drivers/gpu/drm/radeon/uvd_v1_0.c b/drivers/gpu/drm/radeon/uvd_v1_0.c
index e72b3cb..9fd90a8 100644
--- a/drivers/gpu/drm/radeon/uvd_v1_0.c
+++ b/drivers/gpu/drm/radeon/uvd_v1_0.c
@@ -466,6 +466,8 @@ bool uvd_v1_0_semaphore_emit(struct radeon_device *rdev,
         struct radeon_semaphore *semaphore,
         bool emit_wait)
 {
+ return false;
+#if 0
  uint64_t addr = semaphore->gpu_addr;
 
  radeon_ring_write(ring, PACKET0(UVD_SEMA_ADDR_LOW, 0));
@@ -478,6 +480,7 @@ bool uvd_v1_0_semaphore_emit(struct radeon_device *rdev,
  radeon_ring_write(ring, emit_wait ? 1 : 0);
 
  return true;
+#endif
 }
 
 /**
-- 
1.9.1



3- When will it be mainlined?

Actually is fixed in Kernel 4.0.4 or above.

0 comentarios: